Ethän kopioi kuviani ilman lupaa. Please, do not copy any of my pictures without permission. Kopiera inte mina bilder utan lov.

5. helmikuuta 2013

Vastauksia

Sain Katjalta haasteen. Kiitos kovasti kunniasta.

Perinteiseen haasteen vastaamiseen kuuluu laittaa omat kysymykset ja haastaa kysymysten verran muita bloggaajia. Minä päätän nyt tehdä niin, että laitan perään kysymyksiä, joihin kuka tahansa voi vastata. Jos teet sen omaan blogiisi, olisin suuresti ilahtunut, jos viestität siitä minulle, jotta voin lukea vastauksesi :=)

1. Mikä on vaikuttavin paikka, jossa olet käynyt? Miksi?

Hoh, vaikea kysymys. Kaikissa paikoissa, joissa olen käynyt tai asunut, on ollut jotain henkeä salpaavaa. Ehkä nyt kuitenkin yksi täytyy nostaa ylitse muiden, se on Pariisin Montmartren kukkula. Olimme isännän kanssa viime syksynä Pariisissa pidennetyllä viikonloppumatkalla ja tiukasta aikataulusta huolimatta sain isännän raahattua mukanani Montmartrelle kahville. Siinä café noiria siemaillessa ja syksyisen lämmintä Pariisin tuulta hengittäessä tuli sellainen olo, että mä olen kotona. Ollut ttäällä joskus, ei tässä elämässä, mutta jossian aiemmassa. Sellainen tunne, että mä kuulun tänne ja täällä mun täytyykin olla. Just tässä, samassa tuolissa. Se oli ihan käsittäämätön ja täysin selittämätön tunne. Samanlaisen tunteen olen kokenut myös Edinburghissa. Siitä jossain toisessa yhteydessä enemmän.

2. Paras näkemäsi elokuva?

Voi, voi, taas vaikea kysymys. Rakastan elokuvia ja aikana ennen lapsia kävin usein elokuvissa. Taas kerran täytyy kuitenkin nostaa joku muita korkeammalle...

Olkoon tällä kertaa jaetulla ykkössijalla Billy Wilderin Piukat paikat. Olen tykännyt tästä elokuvasta jo 20 vuotta. Näin sen ensimmäisen kerran joskus 80-luvulla ollessani kotona kuumeessa. Aivan mielettömän hyväntuulinen elokuva, jossa sukupuolirajojen rikkominen ei ole kuolemanvakava asia. Ja Marilyn on kaunis ja ihana, Tony Curtis komea ja pikkasen paha ja Jack Lemmon hulvaton hulivili.

Vähintäänkin yhtä hyvä ja siksi jaetulla ykkössijalla on Lars von Trierin Dancer in the dark. Muistan, kun kävin katsomass tämän elokuvan ensimmäisen kerran elokuvateatterissa. Itkin melkein koko leffan ajan ja sen jälkeen näin ystäväni kahvilassa. Itkin vieläkin ja samalla sanoin, etten koskaan ole nähnyt yhtä ihanaa leffaa. Kornia, tosiaan. Upea elokuva ihmisen julmuudesta, ahneudesta, raadollisuudesta ja epäoikeudenmukaisuudesta. Ja Björk on roolissaan aivan mielettömän hyvä ja uskottava. Tästä elokuvasta olen aiemmin kirjoittanut blogissani. (Jostain syystä en saa linkitettyä siihen, no, 2011 elokuvia ja elämää-niminen postaus..)

3. Paras lukemasi kirja?

Tämä ei ole ihan yhtä vaikea kysymys kuin edelliset. Hankala toki tämäkin. Ajattelen, että jätän tästä nyt pois ammattikirjallisuuden ja siihen liki liippaavan kirjallisuuden. Kaunokirjallisuuden saralta sykähdyttävin ja vaikuttavin kirja on Oscar Wilden Dorian Grayn muotokuva. Upea kirja "sopimuksesta paholaisen kanssa".

4. Miten piristät läheisiäsi?

Isännälle tepsii suklaan ostaminen, lonkerolasillinen ja pihan kolaaminen hänen puolestaan. Tosin isäntä hankki tässä joulukuussa lumilingon, joten hän oikein odottaa aina lumisadetta, että pääsee vetää koneen käyntiin :=) Lapsia piristää se, kun äidillä on aikaa leikkiä ihan kehden kesken. Napero on nyt innostunut leipomisesta, joten kaikenlainen osallistaminen keittiössä toimii hänellä.

5. Asia, josta et suostu tinkimään elämässäsi?

Lasten jälkeen kaikesta sellaisesta, josta en aiemmin olisi kuvitellut voivani luopua, olen luopunut. Tällä hetkellä en suostu tinkimään siitä, että saan nukkua yöni omassa sängyssä keskeytyksettä. Tästä syystä lapset nukkuvat omissa sängyissään ja omissa huoneissaan.

6. Millä piristät itseäsi?

Satunnaisilla elokuvailloilla, tilanteeseen oikeanlaisella musiikilla, hyvällä punaviinillä, ystävien tapaamisella sekä järjestämällä kahden keskistä aikaa isännän kanssa. Haaveilemalla unelmien kodista, unelmien työpaikasta, ajasta kirjoittaa ja kuvata...

7. Mihin olet itsessäsi tyytyväinen?

Siihen, että osaan aiempaa paremmin sanoa EI. Siihen, etten enää suostu kenekään kynnysmatoksi ja tunnistan tällaiseen pystyvät ihmiset kilometrin päästä. Siihen, etten Naperon kuullen kritisoi ja väheksy vartaloani, painoani, itseäni naisena tai isäntää miehenä. Ja siihen, etten ajaudu ilmiriitaan anopin kanssa hänen suurista ponnisteluistaan huolimatta.

8. Mikä on parasta kotikunnassasi?

Sijainti, lähellä suurkaupunkia mutta silti rauhallinen maaseutukunta. Ajan lääkärille terveyskeskukseen saa suhteelisen hyvin, samoin kuin hammaslääkärillekin. Siihen, miten perhekeskeisiä terveyskeskuksen koko henkilökunta on.

9. Millaisesta musiikista pidät?

Oikeastaan helpompaa on sanoa, millaisesta musiikista en pidä. Ja se on hardcore-hevi, folkmusiikki ja operetti. Ehkä kuitenkin lisään vielä iskelmän, koska jos voin itse päättää mitä radiosta kuuntelen, se ei todellakaan ole iskelmää. Muuten olen kaikkiruokainen. Luettelen muutaman ihan lempparini: Depeche Mode, Linkin Park, Jamiroquai, Ella Fitzgerald, Miles Davis, Irina, Laura Närhi, Ozzy Osborne, Groove Armada ja Zaz.

Tilanne ja tunne määrittelevät sen, mitä kuuntelen. Kun suututtaa, kuuntelen kovaa ja nopeatempoista musiikkia. Ja kun olen surullinen, ruokin tunnette melankolisilla kappaleilla.

10. Millä ylläpidät/vaalit terveyttäsi?

No just, tiedän, että pitäisi vastata: syömällä terveellisesti, liikkumalla säännöllisesti ja nukkumalla riittävästi. Totuus on, lääketeollisuuden ja terveystuotteiden suurella avustuksella. Tosin kaksi kuukautta olen saanut nukkua yöni keskeytyksettä ja se, jos mikä edistää minun terveyttäni niin fyysistä kuin henkistäkin. Toivoisin, että voisin kahtena iltana viikossa käydä jossain urheilemassa, mutta tällä hetkellä se ei ole mahdollista. Ehkä ensi talvena, kesä kun tuo omat ajankäytön vaikeutensa kun isännän kesäpaikasta täytyy pitää huolta huomattavasti tiiviimmin kuin näin lumikeleillä.

11. Mitä käsilaukussasi on juuri nyt?

Niin, siinä jota käytän töissä, on kalenteri, lompakko, meikkipussi, mp3, ulkoinen kovalevy ja suklaapatukka :) Siinä, jota käytän vapaa-ajalla kaupassa käydessä, on pikkukukkaro ja huulirasva. Minulla on huono tapa keräillä huulipunia, kynsilakkoja, kenkiä ja laukkuja. Kaikkia näitä on kaikissa sateenkaaren väreissä. Ja joka kerta joudun ihan keskittymään siihen, etten taas kauppareissulla osta uusia tuotteita näistä kategorioista. Tosin joskus vähän lipsahtaa ja korin tai kärryn pohjalla on uusi kynsilakka tai laukku.


Sitten niihin minun kysymyksiini:
1. Ketä julkisuuden henkilöä arvostat erityisesti? Miksi?
2. Minkä tunteen ilmaiseminen on kaikkein vaikeinta?
3. Oletko koskaan nähnyt enneunia?
4. Jos pääsisit aikamatkustamaan johonkin aikakauteen, mihin matkustaisit?
5. Koskettavin asia elämässäsi.
6. Mistä asiasta/asioista saat voimaa?
7. Asteikolla 0-10, kuinka tyytyväinen olet elämääsi tällä hetkellä?
8. Jos voisit muuttaa elämässäsi yhden asian, minkä muuttaisit? Vai muuttaistko mitään?
9. Osaatko ottaa vastaan kehua ja positiivista palautetta itsestäsi?
10. Mikä asia saa sinut ärsyyntymään äärimmilleen?
11. Mikä väri antaa sinulle voimaa ja energiaa?

1 kommentti:

  1. Kiitos, että vastasit!

    Hauska lukea vastauksiasi. Dancer in the dark teki myös minuun aivan valtavan vaikutuksen. Kolme viikkoa elokuvan nähtyäni meni siihen, että elämä palautui ennalleen.

    Ja minäkin olen laittanut lapset omiin huoneisiinsa heti kuin mahdollista, jotta saan itse nukuttua kunnolla. Yksi neljästä lapsestani nukkui alusta alkaen omassa huoneessaan, koska silloin asuimme asunnossa, jossa se oli mahdollista. Ja hän onkin sitten ainoa, joka nukkui yönsä 1,5 kk iästä alkaen. Kaikki vauvana samassa huoneessa nukkuneet olivatkin sitten tissitakiaisia imetyksen loppuun asti aina öisin.

    VastaaPoista