Ethän kopioi kuviani ilman lupaa. Please, do not copy any of my pictures without permission. Kopiera inte mina bilder utan lov.

2. helmikuuta 2011

Kummallisuuksia

Tässä jokin aika sitten keskustelin yhden muusikkoystäväni kanssa laulamisesta, äänenkäytöstä äänihuollosta. Siinä samassa tulin maininneeksi päänsäryt ja yön jäljiltä väsyneet leukani. Hän antoi vinkin, että joka ilta ennen nukahtamista pistäisin kuoharipullon korkin pitkittäin hampaitteni väliin. Korkki suussa hengittelisin rauhassa ja rentouttaisin leukani noin 10 minuutin ajan. No, päätin sitten ryhtyä tuumasta toimeen. Ensimmäisenä iltana oli hyvä, että ylipäänsä sain suuni niin auki, että korkki mahtui hampaiden väliin. Toisena iltana jo pystyin pitämään korkin suussa hetkisen. Siitä sitten ilta illan jälkeen leukani lihakset pikkuhiljaa venyivät ja pystyin rentouttamaan lihakset. Harjoitus todellakin helpotti päänsärkyäni eikä leukanikaan olleet enää yön jälkeen väsyneet. Kannattaa kokeilla. Ystäväni sanoi, että laulajat käyttävät tätä harjoitusta äänenkäytön opettelussa ja äänihuoltoharjoituksena.


Toinen jännä asia tuli eteeni vyöhyketerapiassa. Hoidossa kivuliaimpia pisteitä jaloissani ovat kaikki liittyneet tavalla tai toisella suolistoon ja ruuansulatukseen. Vyöhyketerapeuttini ehdotti, että aamuin ja illoin hampaiden harjauksen yhteydessä harjaisin myös kieleni, tietysti ilman hammastahnaa. Hän perusteli tätä sillä, että ihmisen ruuansulatus alkaa jo suussa ja kielen päällä olevat bakteerit ja kuona-aineet kulkeutuvat suoraan suolistoon ja sitä kautta tuovat suolisto-ongelmia. Ihan heti ei minulle olisi tullut mieleen kilen ja suoliston yhteys toisiinsa, mutta hänen kertomansa jälkeen se kuulosti todella loogiselta ja järkeen käypältä.

Kummallisuuksia ne silti minulle, ainakin sillä hetkellä olivat.

2 kommenttia:

  1. Olen sunnuntain jälkeen kokeillut "korkkitemppua" joka ilta, ja nyt se sujuu jo kivuitta - paitsi päänsäryn suhteen! Migreeni on iskenyt toden teolla! Mutta, niin se tekee AINA, kun saan siihen vaivaan lihaksia rentouttavaa hieronta ym sellaista. Tämä on yleensä vain osoitus siitä, miten kireät lihakseni reagoivat, ennen kuin vaiva lopulta lakkaa. Periksi en nyt anna! Syön kylläkin pillereitä kuin näkkileipää, mutta ehkä lopussa kiitos seisoo!

    Tuo kielen harjaaminen vaan kun on niiiin järkyttävää. Yökkäilen ja melkein oksennan...

    Nyt kyllä harjaan kieleni, sillä minulla on hammaslääkäri aamutiumaan, ennen töihin menoa!

    Hyvää päivänjatkoa sinulle!!!
    -Pia-

    VastaaPoista
  2. Kyllä, kyllä kärsivällisyys tässä kohtaa palkitaan. Minullakin särki pää jonkun aikaa mutta sitten kun jännitys laukesi, katosi myös päänsärky.

    Muista ottaa maitohappobakteereja kun nappaat niitä tabuja päänsärkyyn. Pysyy vatsa balanssissa :=)

    Onnistuiko kielenharjaus ilman oksennusta ja yökkäilyä?

    Rosie

    VastaaPoista