Ethän kopioi kuviani ilman lupaa. Please, do not copy any of my pictures without permission. Kopiera inte mina bilder utan lov.

14. helmikuuta 2011

Ystävyydestä

Ystävyys on maailman tärkein asia. Sanotaan, että "näytä minulle ystäväsi niin minä kerron millainen sinä olet". Tämä pitää varmasti täysin paikkansa. Ihminen valitsee luotetuiksi ihmisiksi kahdenlaisia ihmisiä: niitä, jotka ovat samanlaisia kuin hän itse ja niitä, jotka ovat hänen vastakohtiaan. Todelliset ystävät ovat niitä, joiden kanssa voi mennä kuukaisuiakin ilman yhteydenpitoa ja sitten kun taas kuullaan tai nähdään, jatkuvat jutut siitä mihin viime kerralla jäivät. Todellinen ystävyys ei ole kiinni siitä, kuinka usein pidetään yhteyttä, vaan siitä läsnäolemisen, kuulemisen ja todellisen tukena olemisen konkreettisuudesta niinä hetkinä kun jutellaan. Ja siinä, että tietää voivansa soittaa mihin aikaan tahansa toiselle tietäen ystävän olevan silloin minua varten. Todellinen ystävyys ei mielestäni ole sidoksissa sukupuoleen, ikään, sosiaaliseen statukseen, uskontoon tai kansallisuuteen. Todellinen ystävyys yhdistää erilaiset taustat ja ylittää kulttuurisesti mahdottomat sillat.



Ystävänpäivä ei ole vain jokaisen vuoden 14 helmikuuta, vaan vuoden jokainen päivä on ystävänpäivä. Parisuhteita tulee ja menee, mutta ystävät pysyvät. Tässä keski-iän kynnyksellä olen huomannut sen, että mitä vanhemmaksi tulee, sitä vaikeampaa on saada uusia ystäviä, tuttavuuksia kyllä mutta oikeaa sydämen tasolla kohtaavaa syvää ystävyyttä, se on haasteellisempaa. Hyvät ystävyystaidot ovat perusta seurustelutaidoille ja ne taas ovat pohjana parisuhdetaidoille. Miten kohtelen toista, millaista kohtelua siedän, millainen on hyvä kaveri, kuuluuko kaveruuteen toisen nolaaminen, toisen asioiden levittäminen ja miten ristiriidat ratkaistaan. Nämä ovat niitä kysymyksiä, joihin opettelemme etsimään vastauksia lapsuudessa päiväkodissa ja koulussa. Se, millaisia vastauksia löydämme kertoo siitä, millaisia olemme ystävinä, seurustelukumppaneina tai puolisoina. Koko elämä on kasvamista ja kukaan ei tule elämässään valmiiksi, siksi ystävyys-, seurustelu- ja parisuhdetaitoja voi harjoitella, ja harjoitellaankin, läpi elämän.

Ihanaa ystävyyden päivää kaikille!

1 kommentti:

  1. Mitäpä tuohon voisi lisätä? Totta joka sana!!!!Ajattele, jos puolisot kohtelisivat toisaan, kuten ystävät kohtelevat toisiaan. Silloin ei varmasti olisi avioerojakaan siinä määrin...on se kumma...

    Tuttu kuva ;)

    OIKEIN IHANAA YSTÄVÄNPÄIVÄÄ SINULLE, VUODEN JOKAISELLE PÄIVÄLLE!

    Kraaam!
    -Pia-

    VastaaPoista