Ethän kopioi kuviani ilman lupaa. Please, do not copy any of my pictures without permission. Kopiera inte mina bilder utan lov.

9. helmikuuta 2011

Luopumisia



Luopuminen on tärkeä osa elämää ja aina jostain täytyy luopua, jotta voi saada jotain uutta ja kenties parempaa tilalle. Eräs ystäväni tässä hiljattain kertoi omista luopumisistaan suhteessa työhön ja siitä, että hänen kohdallaan päätös luopua oli ainoa oikea ja että hän on tilalle saanut rikkaamman ja valoisamman työn, josta hän nauttii. Hänen kokemuksensa luo minullekin rohkeutta ja uskoa muutoksen ja luopumisen positiiviseen voimaan.

Elämässäni on aina säännöllisen epäsäännöllisesti tullut eteen tilanteita, joissa on pitänyt luopua sen hetkisen elämän mahdottomista kuvioista joko ihmisistä, asuinpaikkakunnasta tai työstä. Ympyrä on minun kohdallani tehnyt taas täyden kierroksen ja minun pitää vastata kysymykseen:" luovunko tästä ja heittäydyn tuntemattomaan vai yritänkö sinnitellä tässä tilanteessa ja toivoa muutosta parempaa". Noin 90 %:ssa ratkaisuni on ollut luopuminen. Tässä nykyisessä tilanteessa vastaus ei ole yhtä helppo kuin aiemmissa.

Kuten yksi tuttavani käsitteli blogissaan unelmien tavoittelemista ja niiden saavuttamista, myös minä näen tärkeänä pitää omassa mielessäni kirkkaana sen oman unelmani, jota haluan tavoitella. Dilemma tulee siitä, kun unelma ja todellisuus ovat hyvin kaukana toisistaan ja siinä valossa unelmakin alkaa näyttää epärealistiselta. Minä uskon kuitenkin niin, että liittyi unelma sitten mihin tahansa asiaan, ihminen itse on unelmansa toteutumisen esteensä. Kun oikein kovasti jotain haluaa ja sitä kohti tavoittelee ja sen eteen tekee töitä, voi mitä tahansa saavuttaa eikä mikään ole mahdotonta. Minäkin olen päättänyt pitää unelmistani kiinni ja tehdä töitä sen eteen, että ne muuttuisivat todeksi vaikka se edellyttäisi suuriakin luopumisia. Se on minun uudenvuodenlupaukseni, ja nyt julkinen sellainen.

2 kommenttia:

  1. Taas pistit pähkinän purtavaksi...Olen ajatellut tuota ihmisen pyrkimystä kohti unelmiaan. Jokaiellahan meillä on unelmamme. Mutta, jotta minä saavuttaisin oman unelman, joka on periaatteessa hyvin helppo saavutettava, niin miten teen sen muita huomioden? Jos en ota muita huomioon, unelmasta koituisi painajainen, minulle - ja lähesilleni.
    Mikä hyväksi itselle oli tarkoitettu, muuttuukin toteutuksessa murheeksi ja onnettomuudeksi. Miten itsekäs saa, tai voi olla, toteuttaessan unelmaansa? Ehkä "unelma" tarkottaakin juuri jotain sellaista, mikä ei koskaan toteudukkaan???
    Olenko murheen notkossa, vai miksi kirjoitan sinulle näin masentavastai? Unelmia pitää tietysti olla! Se on moottori, joka kuljettaa meitä eteenpäin elämässä! Itse olen ehkä pyrkinyt vain tekemään elämästäni siedettävämmän - en unelmaa, niin paljon kuin siitä unelmoinkin. Ei ole turhasti sanottu: elä unelmaasi, älä unelmoi elämääsi!

    Sen neuvon annan: älä jää tuleen makamaan! AINA on toinen tie! Kännä selkäsi sille mikä syö sisintäsi, ennen kuin olet kuin ontto puu. Et koskaan saa tietää mitän kulman takana pilee, ellet ota sitä ratkaisevaa askelta! Tiedät mitä menetät, mutta et tiedä mitä saat!

    Hyvän olon toivotuksia sinulle! Ja iso HALI!
    -Pia-

    VastaaPoista
  2. Voi Pia taas osaat valita juuri ne sanat, jotka uppoavat minuun kuin kuuma veitsi voihin.
    Juuri se tekee unelmasta tavoiteltavan ja haasteellisen kun mukana on perhe, joka pitää huomioida. Minä uskon niin, että unelmaansa pystyy jalostamaan ja sopeuttamaan osaksi rakkaiden ihmisten unelmia. Se vaatii vaivannäköä ja mikä tärkeintä yhteistä halua löytää kaikkia tyydyttävä kokonaisuus. Tässä mennään ihmisoikeuksien juurille.

    Todellakin pitää uskaltaa kääntyä vieraille poluille, kun epäilee tämän tien johtavan väärään suuntaan.

    Stor kram!!!
    -Rosie-

    VastaaPoista