Ethän kopioi kuviani ilman lupaa. Please, do not copy any of my pictures without permission. Kopiera inte mina bilder utan lov.

27. helmikuuta 2011

Itsensä haastaminen

Viime aikoina olen ulkoistanut kaikki neulomiseen liittyvät tekemiset niille, joilla siihen on paremmat kyvyt. Olen ollut tyytyväinen tähän järjestelyyn, kunnes "pieni ääni" supsutti korvaani kelvottomasta äidistä, joka ei viitsi tehdä käsitöitä sekä kehnosta työntekijästä, joka ei osaa askarrella. Työni on vahvasti luovaan kädentyöhön liittyvää ja erilaiset askartelukyvyt nousee hallitsevaan asemaan. Vaikka en neulo, virkkaa tai askartele, pidän itseäni luovana ihmisenä. Piirrän, maalaan, valokuvaan ja ompelen ja nautin myös näiden asioiden tekemisestä. Se, miksi niiden parissa puuhailu on aiempaa vähäisempää, johtuu Naperosta ja siitä, että en kestä keskeneräisyyttä. Haluan saada aloittamani tekeleet valmiiksi sillä samalla kertaa. Nykyisessä asunnossamme ei ole minulle erillistä "harrastehuonetta" (toiveissa seruraavaan asuntoon) ja siten ei ole tilaa keskeneräisille töille.

Tämän pikkuäänen supsuttelun suivaannuttamana ostin kaksi lankakerää ja etsin lehdestä mukavanoloisen (lue: helpon) villasukkaohjeen. Haluan osoittaa itselleni, että kyllä minäkin osaan :=) Noh, kovin yksinkertaista tää itsensä haastaminen ei ole ollut. Silmukat loin kolme kertaa ja sukanvarren purin kerran. Tässä prosessissa olen huomannut henkistä kasvua itsessäni. Aiemmin olisin jo montaa kertaa nakannut puikot ja langat sinne minne valo ei paista, nyt en ole luovuttanut vaan kärsiväälisesti jatkan kutomista, hitaasti kohti päämäärää = valmista sukkaparia. Se, minä vuonna ne ovat valmiit, en osaa sanoa :=D

4 kommenttia:

  1. Hyvä hyvä!!! Olen minäkin oppinut vähän kärsivällisemmäksi, mutta täytyy myöntää, että suurin osa tekeleistäni jää keskeneräisiksi, koska ne eivät valmistu "ajoissa" (=heti, samana päivänä). Sitten niitä lojuu siellä, täällä...

    No, näemmehän sitten kuvan sukistasi, jahka ovat valmiit!

    Kramis!
    -Pia-

    VastaaPoista
  2. Kannattaa tehdä heti kasvun varaa, jos oikein monta vuotta vierähtää. ;o) Sukkien kutominen on terapeuttista... Tulee nopsaan valmista ja kun taidot kasvaa, voi reivitellä ja tehdä palmikoita, pitsiä jne..

    VastaaPoista
  3. Pia, kyllä laittelen kuvia kun sukat ovat valmiit ja js silloin vielä blogisivua on olemassa :=)

    Katja, taitaa hyvinkin käydä niin, että Napero jatkaa äitinsä työn sitten koulun käsityötunneilla valmiiksi :=)

    No joo, kyllä se ihan yksinkertaista on, nyt vaan on muita asioita niin valtavasti kuhisemassa pään sisällä, ettei oikein pysty keskittymään mihinkään. Edes oikein kirjoitukseen.

    VastaaPoista